Začátky existence mlýna v Havlíčkově Brodě lze odhadnout řádově na 200–300 let zpět. Z modernější historie mlýna lze usuzovat na založení kolem roku 1750–1753. Dle zachovaných dokladů byl mlýn v roce 1873 přebudován a rozšířen z vodního mlýna na mlýn parní.
Výrobní filozofií je zásada věnovat maximální péči nákupu kvalitní suroviny, přísnému dodržování výrobních postupů a udržování maximální možné hygieny výroby.
Obchodní strategií je bezchybné dodávání kvalitní značkové mouky obchodním partnerům. K dosažení těchto cílů byly uskutečněny solidní investice do výrobního zařízení, laboratoří a autodopravy.
Mlýn Havlíčkův Brod má certifikován systém kritických bodů ve výrobě a produkuje výrobky dle ISO 9001.
Značka naší mouky se dostala do velkého testování. Chcete vědět, jak jsme si vedli v testu mouky v pořadu A DOST?
O naší mouce z Havlíčkova Brodu se můžete dočíst i na stránkách Novinky.cz. Zjistíte tam například to, že naše mouka jako jedna z mála neobsahovala žádné mykotoxiny!
12. 1. 2016 přijal pozvání Českého rozhlasu Roman Valenta, majitel značky Mlýn Havlíčkův Brod. V rozhovoru se například dozvíte, jak dlouhou cestu pan Valenta urazil, než se definitivně rozhodl pro profesi mlynáře nebo tajemství, podle kterého poznáte opravdu kvalitní mouku!
Mlýn Havlíčkův Brod spol. s r.o.
Na Valech 137
580 40 Havlíčkův Brod
IČ: 49812491
DIČ: CZ 49812491